esmaspäev, 12. oktoober 2015

Eesti stiilis makroonid e pähkliküpsised

Paljudele on kindlasti tuttavad pähkli kujulised küpsised, täidetud keedukondenspiimaga. Armas Gerlin palus retsepti. Nagu lubatud:



Traditsiooniline retsept on Toidutares kirjas nii Nostalgilised Kreeka pähkli küpsised

Meie oma köögis kasutasime teist varianti:

Tainas = tavaline muretainas
300g jahu
200g võid
100g suhkrut
1 muna

Täidis
Keedetud kondenspiim

Sega käte abil võitükikesed suhkru, jahu ja munaga ühtseks massiks. Ära liiga üle töötle. Lisa apelsini või sidruni koort. Pane külma tahenema.

Suru tainas vormidesse

Küpseta 200kraadises ahjus kuldpruuniks. Lase jahtuda ning pane iga kahe poole vahele teelusikaga täidist.

Kui sellised vorme pole, siis muretaignast saab ka piparkoogi vormidega küpsiseid.

Köögis tuleb olla loov.